We hebben aan de website een FAQ (Frequently Asked Questions) sectie, of in goed nederlands "Veel Gestelde Vragen" toegevoegd. Je vindt deze in het menu bovenaan de home pagina. Heb je een vraag over de boomgaard waarop het antwoord niet in de FAQ staat? Stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom in Boomgaard De Steenen Camer

Deze boomgaard wordt onderhouden door Stichting Boomgaard De Steenen Camer en een grote groep vrijwilligers die de bomen hebben geadopteerd.

Onze boomgaard is vrij toegankelijk voor wandelaars, maar …

  • Het fruit is van onze boomadoptanten dus niet ongevraagd plukken of rapen. (1)
  • Honden zijn welkom mits aangelijnd; ruim poep op en voorkom dat uw hond onze bomen als pispaal gebruikt
  • Er mag hier naar hartelust gespeeld worden maar beschadig geen bomen en vervuil de sloten niet.
  • Vuurtje stoken is niet toegestaan (2)

Als je iets wilt organiseren in de boomgaard dan graag contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we kunnen checken dat er geen activiteiten in elkaars vaarwater zitten.

Commerciële activiteiten zijn niet toegestaan zonder toestemming vooraf.

Meer informatie en vragen?

  • www.boomgaarddesteenencamer.nl
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 06-19606988 (ook voor meldingen vandalisme, etc.)

(1) wilt u zelf fruit plukken? Adopteer dan een fruitboom!

(2) m.u.v. scouting Schutgraaf en Stichting Boomgaard de Steenen Camer 

Net na het maaien..

 

De boomgaard wordt steeds vaker gevonden. Mensen steken over naar het speelveld erachter, of komen een mooi boeket veldbloemen plukken. Maar het zijn niet alleen mensen die de boomgaard doorkruisen. Regelmatig duikt ook een vos duikt nog wel eens op. Soms draait zij/hij zelfs een extra rondje, recht voor de camera...

Zaterdag a.s. organiseren we -zoals al eerder aangekondigd- weer een werkdag. De belangrijkste activiteit is dit keer het snoeien van de bomen (de oude laagstam fruitbomen en de aanplant van voorjaar 2013).

We beginnen met een korte introductie over het snoeien waarna iedereen zijn of haar eigen boom, plus de laagstammen, mag gaan snoeien.

Verder moeten er nog wat bomen rechtgezet, aangebonden en van een nummer worden voorzien. Er zijn nestkastjes om te lakken en er moeten een paar aanhangers champost bij de BTV vandaan gehaald worden.

Kortom, er is genoeg te doen en we kunnen wel wat hulp gebruiken! Het belooft wel wat fris te worden dus kleed je goed aan!

 
We verzamelen om 10:00 uur in de boomgaard en gaan tot ongeveer 13:00 door. Van tevoren opgeven is niet nodig.
Wij zorgen voor koffie en soep en zo rond half één drinken we een (late) warme nieuwjaarsborrel rond de vuurkorf! Alle vrijwilligers en adoptanten zijn van harte uitgenodigd!
 
Trek oude kleding, handschoenen en laarzen aan en neem indien mogelijk tuingereedschap (schop/bats, hark, grote snoeischaar, zeis, etc.) mee. 
Naar boven