Welkom in Boomgaard De Steenen Camer

Deze boomgaard wordt onderhouden door Stichting Boomgaard De Steenen Camer en een grote groep vrijwilligers die de bomen hebben geadopteerd.

Onze boomgaard is vrij toegankelijk voor wandelaars, maar …

 • Het fruit is van onze boomadoptanten dus niet ongevraagd plukken of rapen. (1)
 • Honden zijn welkom mits aangelijnd; ruim poep op en voorkom dat uw hond onze bomen als pispaal gebruikt
 • Er mag hier naar hartelust gespeeld worden maar beschadig geen bomen en vervuil de sloten niet.
 • Vuurtje stoken is niet toegestaan (2)

Als je iets wilt organiseren in de boomgaard dan graag contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we kunnen checken dat er geen activiteiten in elkaars vaarwater zitten.

Commerciële activiteiten zijn niet toegestaan zonder toestemming vooraf.

Meer informatie en vragen?

 • www.boomgaarddesteenencamer.nl
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 06-19606988 (ook voor meldingen vandalisme, etc.)

(1) wilt u zelf fruit plukken? Adopteer dan een fruitboom!

(2) m.u.v. scouting Schutgraaf en Stichting Boomgaard de Steenen Camer 

Net na het maaien..

 

Zaterdag a.s. organiseren we -zoals al eerder aangekondigd- weer een werkdag. De belangrijkste activiteit is dit keer het snoeien van de bomen (de oude laagstam fruitbomen en de aanplant van voorjaar 2013).

We beginnen met een korte introductie over het snoeien waarna iedereen zijn of haar eigen boom, plus de laagstammen, mag gaan snoeien.

Verder moeten er nog wat bomen rechtgezet, aangebonden en van een nummer worden voorzien. Er zijn nestkastjes om te lakken en er moeten een paar aanhangers champost bij de BTV vandaan gehaald worden.

Kortom, er is genoeg te doen en we kunnen wel wat hulp gebruiken! Het belooft wel wat fris te worden dus kleed je goed aan!

 
We verzamelen om 10:00 uur in de boomgaard en gaan tot ongeveer 13:00 door. Van tevoren opgeven is niet nodig.
Wij zorgen voor koffie en soep en zo rond half één drinken we een (late) warme nieuwjaarsborrel rond de vuurkorf! Alle vrijwilligers en adoptanten zijn van harte uitgenodigd!
 
Trek oude kleding, handschoenen en laarzen aan en neem indien mogelijk tuingereedschap (schop/bats, hark, grote snoeischaar, zeis, etc.) mee. 

De boomgaard wordt steeds vaker gevonden. Mensen steken over naar het speelveld erachter, of komen een mooi boeket veldbloemen plukken. Maar het zijn niet alleen mensen die de boomgaard doorkruisen. Regelmatig duikt ook een vos duikt nog wel eens op. Soms draait zij/hij zelfs een extra rondje, recht voor de camera...

Wilt u een boom adopteren in onze boomgaard? Dat kan nog steeds en de bomen zijn al voor u geplant!

De hoogstambomen in onze boomgaard zijn geplant in 2013 en inmiddels goed aangeslagen. We hebben nog een aantal bomen vrij voor 'adoptie'.

Adoptie van een boom kost 35 € per jaar en voor dat bedrag mag u uw eigen boom onderhouden en oogsten. Ook deelt u mee in het gemeenschappelijke fruit van de boomgaard en draagt u bij aan het instand houden van de boomgaard zelf.

U kunt zelf beslissen of u (als vrijwilliger) mee wilt doen aan de activiteiten die we in en om de boomgaard organiseren.

De boom blijft eigendom van Stichting Boomgaard De Steenen Camer en adoptie kan ten allen tijde weer opgezegd worden.

 1. Zoek in de lijst hieronder een soort en ras uit
 2. Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v uw naam, adres en gewenste boom
 3. U krijgt dan een adoptiecontract opgestuurd en de plek van de gewenste boom in de boomgaard zodat u de boom kunt bekijken en eventueel nog kiezen uit meerdere exemplaren.
 4. Stuur ons het ingevulde contract retour en betaal de factuur die volgt.

U bent nu adoptant van uw eigen hoogstam fruitboom!

Op dit moment kunt u alleen kiezen uit de volgende fruitbomen (aantal = aantal nog beschikbare bomen van dat ras). 

Een korte beschrijving van de meeste appel- en perenrassen in onze boomgaard vindt u hier, of door de naam van het ras in te vullen in Google.

Naar boven