{xtypo_info}Momenteel wordt een deel van de laagstamboomgaard in de west-hoek van Hannestraatje en de Drielsedijk gerooid. Deze boomgaard was op, verwaarloosd, ziek en de meeste bomen produceerden al enige jaren nauwelijks nog fruit. .{/xtypo_info}

In 2013 wordt er begonnen met de aanleg van een biologische hoogstamboomgaard die met zorg beheerd zal worden en voor publiek toegankelijk is. Binnenkort wordt het gerooide deel van de boomgaard bewerkt en ingezaaid met een tijdelijk wintergewas.

"Stichting Hoogstamboomgaard Elderveld" (in oprichting) werkt in overleg met de gemeente Arnhem aan een plan om de oude laagstamboomgaard te veranderen in een biologisch beheerde hoogstamboomgaard die publiek toegankelijk is.


Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein hebben opdracht gekregen om onderzoek te doen naar de wensen van de verschillende potentiële gebruikers (buurtbewoners, natuurliefhebbers, scouting en anderen) en om op basis daarvan een inrichtingsplan voor het park te maken.

Stichting Hoogstamboomgaard Elderveld werkt aan een plan om de onderhoudskosten van de boomgaard te dragen door geïnteresseerden een fruitboom te laten adopteren.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten rond de boomgaard, bezoek dan regelmatig deze website en/of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

 

 

Naar boven