Afgelopen zaterdag organiseerde de stichting haar eerste werkdag om het opschonen van de oude boomgaard wat te versnellen door zoveel mogelijk takken en bomen op te ruimen en af te voeren. Zo'n 17 enthousiaste werkers kwamen opdagen en hebben zich flink uit kunnen leven tijdens een aantal uren te zagen, slepen, sjorren en ploeteren door de modder. Één groep ontdeed de laatste bomen van het noordelijke veld van z'n takken terwijl een andere groep samen met boer Eric Wijers de losse takken verzamelde op de kar om ze van het veld te voeren. Er werd ontzettend hard gewerkt maar er was er genoeg tijd om samen van gedachten te wisselen over de boomgaard in wording en zelfs nog tijd om vogels te spotten (de Appelvink moet hier even expliciet vermeld worden!).
Achteraf een zeer geslaagde en gezellige dag in buitenlucht met een lunch van eigengemaakte soep en broodjes toe.

Foto's van zaterdag 5 januari kun je hier bekijken.

We zijn afgelopen zaterdag verder gekomen dan we hadden kunnen hopen maar omdat het nog niet gelukt is om alle takken en stronken af te voeren hebben we voor a.s. zaterdagochtend 12 januari nog een werkdag ingevoegd. Kon je vorige week niet of heb je gewoon zin om nog een keer mee te doen dan ben je ook deze zaterdag (weer) welkom!

Opgeven is niet nodig. Warme oude kleding, laarzen en een paar handschoenen wel. We verzamelen 9.00 in de boomgaard en gaan door tot ongeveer 13.00.

Naar boven